//Aimy Razali
The OwnerEntries About Linkies

My Status:
find me on twitta!

Hai Kat {  Budak Comel }
Aimy Razali
19 years young
Studying Dip Office Management,UiTM Lendu,Melaka

Others

CONTACT ME
MY WISHLIST
SPM 5A
Bertunang
Buah Hati
Masuk Uitm
Tukar Design Blog
Laptop Baru
Beli Kamera DSLR
Hadis Pilihan

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Abdullah bin Amr, katanya : Bahawa seorang lelaki bertanya kepada Rasulullah saw katanya : “Perbuatan apakah yang sebaik-baiknya dalam Islam?”
Jawab Rasulullah saw : “Mendermakan makanan dan memberi salam kepada orang telah dikenal dan belum engkau kenal.” HR Muslim
Geng BM118


Follow Me?

Follow me and then i will follow you back

Credits!

Template: Nurul AtiQah
Edited By: Aimy Razali
Others:   


CHATBOX

ASK FM

Ciri Suami Awesome - Ustaz Azhar Idrus

 
Berikut merupakan ciri-ciri suami yang AWESOME mengikut Ustaz Azhar Idrus :

1.Solat fardhu cukup 5 waktu .

2.Ada kerja gaji RM800-RM1500 ke atas,boleh bayar rumah sewa,boleh beli beras,boleh isi minyak,boleh hantar ke tempat kerja.Nafkah zahir boleh bagi,bukan nafkah batin je tau.

3.Ada kenderaan ,moto kapcai dah cantek.. Honda EX5 orait sangat la tu dengan 2 helmet.Basikal pun boleh, tapi penat kayuh kalau dari Bangsar ke KLIA.Sebaik-baiknya ada kereta,sebab nanti nak bawa isteri yang mengandung ke klinik setiap bulan .

4.Lulus ujian fardhu 'ain sekolah rendah.maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul.apatah lagi mandi-mandi yang lain .

5.Boleh baca Al-Quran dan boleh mengajar Al-Quran walaupun setakat 'Alif Ba' Ta' sampai Surah Iqra Bismirabbikallazi Khalaq.

6.Jenis lurus,baik dan hati baik,tak menipu . . Tadelah sampai menipu kata nak pergi Mydin tapi pergi mengorat jiran taman sebelah.

7.Dia paham kamu..kamu paham dia..Paham jiwo gitu .. Serasi bersama.Berbeza tapi boleh masuk.

8.Gedik,joget-joget pun depan bini dan anak-anak je . .Depan orang lain sopan santun gitu.

9.Jenis tak cemburu buta sangat .Cemburu macam ni ok.."Ehemm..ramainya kawan laki kat opis.Jangan sampai lupa abang tau"

10.Belajar takat PMR je pun takpe,janji cara dia fikir tu matang dari PHD.

11.Kalau dia jenis diam tak ada lah sampai orang kata tak bergaul dengan manusia lain.Kalau dia banyak bercakap pun tadelah sampai dia mengata-ngata orang lain.

12.Malas juga ke masjid, tapi dia pergi jugak dalam sehari tu 2 kali sekurang-kurangnya Maghrib dan Isyak.

13.Walaupun tak kerap ke kuliah agama ,tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus ngajar tu sampai terlupa nak tengok bola.Jika ada kuliah di masjid muka dialah ada di antara orang-orang kampung .

14.Boleh susah senang bersama.Kalau isteri menangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan.Kalau isteri sakit,dia tolong jaga dari malam sampai pagi.

15.Jenis senyum sokmo.

16.Tak tengok sangat awek cun,dok tengok bini dia je walaupun bini dia tak cun . .

#Kalau jumpa dan yakin dia belum hak milik wanita lain, lamar lelaki jenis ini . .hehe

macam dah ada je.macam dah ade je . . hehe . .tapi belum masanya lagi . InsyaAllah kalau ada jodoh,bersatu jugak akhirnya . .papepon. .study dulu . cari duit . .bagi mak ayah . mak nak pasang ekon la ape la . .huhu..