//Aimy Razali
The Owner



Entries About Linkies

My Status:
find me on twitta!

Hai Kat {  Budak Comel }
Aimy Razali
19 years young
Studying Dip Office Management,UiTM Lendu,Melaka

Others

CONTACT ME
MY WISHLIST
SPM 5A
Bertunang
Buah Hati
Masuk Uitm
Tukar Design Blog
Laptop Baru
Beli Kamera DSLR
Hadis Pilihan

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Abdullah bin Amr, katanya : Bahawa seorang lelaki bertanya kepada Rasulullah saw katanya : “Perbuatan apakah yang sebaik-baiknya dalam Islam?”
Jawab Rasulullah saw : “Mendermakan makanan dan memberi salam kepada orang telah dikenal dan belum engkau kenal.” HR Muslim
Geng BM118


Follow Me?

Follow me and then i will follow you back

Credits!

Template: Nurul AtiQah
Edited By: Aimy Razali
Others:   


CHATBOX

ASK FM

5 Oktober 2013

 
cinta . .  dengarkanlah ku ingin cerita tentang kita . . 
*ok tukar lirik* haha . . .

5 oktober . . lala~ ada apa dengan 5 oktober . . . okayy .. 5 oktober hari sabtu . . aimy dan aimy nadrah kluar pergy study . .*konon-konon nya*
sape lagy join ? ade man , apek dan muin
my sweet heart tu . . alalala . . aimy nadrah datang awal . .aimy lmbt skit hehe . .isi myak tu lmbt . .
muin pkul 8 baru bangun . . ish2..itu pun kena kejut . .
aimy datang kt aimy nadrah . .tunggu la yg lain2 . .sejam setengah kami tgu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
ok..aimy nadrah tgu 2 jam . .  aimy , tgu sejam setengah . .pastu nak call muin , dah masuk duit syiling dah kt public . .muin call guna no apex..waa sangat sehati . .hehe . .
pastu man datang . .man datang pun kena tgu lagy . .then kami ajak man pergy public . .
on the way berjalan dalam hujan ni , *renyai-2 time tu * ,muin dgn apek datang...SEHATY LAGY..
hehe . .apek boleh pulak suruh stop.. then man pergy dkt muin . .
tgu la lagy . . kami frust tgu , kami pun blah . .*merajuk*
kami jalan pergy kat macd . .
duk dan buat taktau . . geram sangat.. ni plan aimy nadrah . + oke la plan aimy gak .
then muin call pkai no apek . aimy tak angkt . dea call aimy nadrah lak . man la kot yg call . .*kot*
pun tak angkt . . then dari macd . .kami nmpk la dorang cari kat anjung . .mule2 dorang2 cari kat pusat sumber . .anjung pastu dorang pg macd..
pastu dorang datang kt kami . muin merajok la kot dengan aimy . dia duk buat taktau je ngan apek. aimy da la geram , bole lak buat taktau , lg taktau la aimy buat . aimy sembang dengan man je la dan buat keje sekolah.. orang tya merajuk ke tak . buat ,macam tak layan je . geram la !
pkul 11 baru la nak bertegur sapa..*aku yang kena mula gak* huhu . . 

takpa... ajak muin turun bawah . time tu tgok muin da gelak2 skit . aimy takot nk tgur dea seba tgok dea macam marah dea. . ingt nk pjuk muin tapi apek ni la asyik nak berkepit je dengan muin . turun bawah tapi apek kata makan pkul 12 satgy..murah skit . so takpela  . kami nak beli aiskrim tapi segan la depa kutuk huhu . naik atas balik . dorang duk tempat kami . kami pun memberi senyuman yang indah sesinar sang suria kat dorang . amik beg . kami duk bawah dua orang . . pastu dorang duk kluar masuk kluar msuk wtpa taktau . . then aimy pgil muin dtg . muin pun duk sblh aimy..seb baik ada kerusi kat situ . .
muin boleh plak kutuk2 aimy . dea taktau ka,kalau nak sembg dengan aimy nadrah kena cakap kuat2 sebab dia tu tak pham . .kadang2 . . lepas tu muin kata aimy sound trouble. kekejaman melanda 
kutuk aku ? kau mendapat la . .cubit kuat punya . . sembang2..aimy nadrah ternampak meja untuk 5 orang ley duduk . p sana pulak . baru la aimy tya muin marah ke ape ke . .dea nak demam . .
*that was my fault*
sebab muin da la kena hujan masa otw datang , pastu msuk library yg sjuk sbb cari kami . .panas sejuk panas sejuk =demam . . im so soryy sayang... *sengih*.
lepas tu tiba2 muin , tenung aimy lama2 . .lama sangat . ok aimy cuba . tapi tak smpai 1 minit la .  aimy tak berani tgok blik sebab nk tergelak hehe . 
mase sembang2 .. aimy bg fon kat muin suruh dengar ape mirol kate kat dea dalam wechat . .pastu dea pergi tgok semua yg ada dalam wechat tu . .
*dear my sayang, saye nak tgok ape yg awak nak tgok . bukan saya sorokkan sesuatu dari awak . .please understand*
tibe2 muin tgok kat chats . .dea scroll2 ke bawah . . bnyak laki . . aimy tgok raut wajah muke dea berubah . . i felt so guilty . . pastu muin kata dea pening . aimy pun pening . dea tya nak panadol ke tak . aimy taknak . aimy msuk tndas.. aimy nadrah pun datang . dea tya aimy knapa .dea kata muin yg suruh dea tgok aimy . .*terharu nye* huhu ...

dah pukul 12 . . time to eat . lapo . .ramai sangat orang . jadi tunggu skejap . . then i saw fahmi penguin alahai kecik nya dea  , ,hehe .  aimy pun ajak muin pg order ..muin tya je aimy nak makan ape . aimy kata baik bubur je la .sebab muin nak demam . .yg fahmi lak . boleh pulak buat macam tak kenal. .lalu lalang depan kami . tgok dea kecikkkkk je .

time nak order , muin plak blah .  apek pnggil . ceh kene order sorang2  . . duit tak ckup..pjam kat man . hehe . baik hati dea . pastu . . aimy suruh muin la angkat dulang tu .  aimy nak amik straw..tapi ramai kat situ aimy tgu jap...muin bleh tgu aimy ..dea tgok aimy tgh amik straw . ape salahnya kalau awak duduk dulu sayang ? . . bile dah letak atas meja . .jadi satu masalah pulak . . *GADOH PASAL MAKAN*
  
pujuk pujuk pujuk pujuk pujuk pujuk pujuk pujuk pujuk pujuk . . . baru la dea makan . . hehe . lepas tu dea bg kat aimy . aimy pun makan . .fahmi tgok je kami . . eh jap2 . .aimy ada suap muin tau . satu je la . .dea pun suap waffle satu je . hehe . adil bukan ? 
dah hbis makan . muin amik fon apek dan berkata " awak jom tgkp gmbr nak ? kenangan ?" aimy muka terkjut . . oh aku malu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tapi takpe la . dah nak . .ok je . haha .photographer dea yg membuatkan gmbr aimy tak lawa . ehhh geram kat hang apek . boleh buat lawak lak . senyum lama2 dea tk tgkp pun . bile tgh smbg tgkp pulak . .apek apek . ish2 . . takpa . .nanty hari jadi aimy , dengan muin . .ade lagy . tgkp byak2 . smpai hbis memory . *padahal muat lagi 3000 gmbar lg.*

nak upload . tapi satgy klu upload msuk kat google . huhu . .sedih2 ..takpa 2. .

tapi.............. nak upload video ni
*suara muin tak dengar sangat sebab dea jauh dari fon*

video

aimy terlupa . .marah dengan jeles satu bnde yang berbeza . . muin pernah cakap . hehe

apek takde mase ni . aimy nadrah, man pun takde . so mari bertanya soalan . .tgokkk ? dea suka tenung orang lama2 . . malu . . sembang2 . .dah pukul 1.20 dah .  aimy takot sgt so aimy naik atas . muin paham aimy . .apek je tak paham . ceh . ade budak tudung biru tu .. .ei tak puas hatinya . rasa nak p selidik je ape masalah dea . . masalah nya dah lama aimy perasan . . nak kat muin ka ? dea taktau betapa susahnya kalau nak dapatkan muin tu . .

by the way , muin comel sangat . . dea tgok tv . hehe . tibe2 kereta waja muncul . hehe . lari !!!! balik . sebab ade tmpt lain lagy nak pg .  . ckp bye dan terus balik . hmm muin faham aimy . dari segala aspek . perbuatan . knpa aimy macam tu macam ni .dea faham sangat . 

ok mase blik .aimy pg ts daln balik kpg . .mase kat kpg . .aimy tgok je video tu smbil senyum sorang2 depan makjang aimy . .makjang aimy suka puji aimy . dea kata . .amy ni kurus , pkai ape pun cntik .. tinggi pulak tu . cantik . lbh krang cmtu la dea kata . .aimy snyum je la . .

balik dari kpg trus pg dekat muin .  mase tu jugak hujan . beli cndol dan blik kebasahan . huhu 5 oktober yang memenatkan . . balik tu tgu jugak muin call . tapi maybe muin pnat kot .tapi tade . tak ape la . 

romantik tak cerita ni ? i hope you will say yes sayang . by the way , tak sabar sangat tunggu 26 oktober ni . .you will be the first man who celebrating my birthday sayang . i hope you will be there . .i hope so . 

aimy : muin . ..
muin: saye ???
aimy : nak tanye . .
muin : tanye ape?
aimy : awak sayang saye tak ?
muin : saya sayaaaaaang awak . .
aimy : kenapa awak sayang saye?
muin : kenapa awak sayang saye ?
aimy : sebab saya sayang awak . .
muin : saya pun saaaayang awak . .